Amalgerol talaj- és növénykondícionáló 1 liter

Amalgerol talaj- és növénykondícionáló 1 liter
Amalgerol talaj- és növénykondícionáló 1 liter

- Az Amalgerol® a növénykondícionáló készítmények piacának vezető terméke ma Magyarországon

- A klímaváltozás negatív hatásai (kora
tavaszi aszály, kései fagyok, hőségperiódusok, a csapadékhiány, hirtelen
lezúduló nagy mennyiségű eső stb.) csökkentik a termesztett növényeink
termését. Ezen problémák leküzdésére használható az Amalgerol®

- A különböző növényi olajtartalma miatt nagy felületen terül szét, így tud a lehető legnagyobb mértékben hasznosulni

- Összetétele a mai napig titkos

- Legjobb kijuttatás érdekében permetezéssel javasolt kijuttatni

- A kezelés hatására felszaporodnak a talaj számára fontos baktériumok, mellyel elősegíti a kezelt növény kultúra immunrendszerének megfelelő működését

-1 literes, 3 literes és 25 literes kivitelben

 

Bővebben
6 790 Ft
Részletek

A gyártási szabályok miatt az Amalgerol® pontos összetétele a mai napig titkos. Az Amalgerol® engedélyokirata szerint az összetételt növényi kivonatok, növényi illóolajok, ásványi olajok képezik. A készítmény sötétbarna színű, olajos szagú és tapintású folyadék.

Kijuttatható a talajra beöntözéssel, vagy permetezéssel is. A kezelés hatására a talajban rendkívül gyorsan és számottevően (176%) felszaporodnak a számunkra kedvező bontási folyamatokat segítő, a növényi tápanyagok felvételét gyorsító, a területen megtalálható talajbaktériumok. Hatására jelentősen csökken a növény számára káros hatásokat okozó mikroorganizmusok (pl. burgonyavarasodás, gyökérfoltosság, fuzáriumos gyökérnyaki megbetegedések, stb.), és talajlakó magasabb rendű kártevők (fonálférgek, talajlakó rovarkártevők, stb.) száma. A hasznos baktériumok jelentős felszaporodása gyorsabb szervesanyag bomlást eredményez, ami mérhető talajmelegedést (+2°C) okoz. Ez pedig a növények gyorsabb kelését és fejlődését segíti elő. A növényi maradványok lebontásának segítésével megszüntetjük a következő növényünket fertőző kórokozók életterét, áttelelését, azaz a majdani újbóli fertőzési lehetőségét is.

A talajbaktériumok felszaporodása magasabb mennyiségű széndioxid (+10% CO2) képződését eredményezi, ami lazítja a talajrögöket, elősegíti a növények kelését. A magasabb CO2 tartalom oldhatóvá, felvehetővé teszi a különböző tápelemeket. A bontási folyamat vége a jelentős tápelem feltáródás és elérhetőség. A fokozott kolloidképződés és az Amalgerol® növényi olaj tartalma összeragasztja a talaj por frakcióját, vagyis kialakul a morzsalékos szerkezet. A morzsalékos talajszerkezet kialakulásával jelentősen javul a talaj felesleges vízének (belvíz) elvezetése és fokozatosan kialakul az egészséges víz-levegő arányú talaj, amelynek jelentősen javul a hőháztartása is. Aktívabb talajélet mellett sokkal gyorsabban bomlanak el a növényi maradványok és a területre korábbi években kiszórt növényvédő szer hatóanyagok maradékai. A jobb talajélet következménye az egészségesebb kultúrnövény és a magasabb termésátlag. A talaj akár 1 méter mélyen is morzsalékos szerkezetűvé válik. A kelő vagy a kikelt növények könnyebben jutnak vízhez és tápanyaghoz. Ekkor a növény jobban gyökeresedik, gyorsabban és egyszerre kel, egyöntetűen növekszik. Az egyöntetű növényállományban a növényvédelmi kezelések időzítése is egyszerűbbé válik.

Adatok
Márka
Hechta
Súly
3 kg
Cikkszám
AMALGEROL1
Kiegészítő termékek