Bactofil A-10 por pázsitokhoz 10g

Bactofil A-10 por pázsitokhoz 10g
Bactofil A-10 por pázsitokhoz 10g

- A BactoFil® A10 kifejezetten az egyszikű kultúrákra kifejlesztett baktérium komplex. A benne lévő hat baktériumtörzs együttesen gondoskodik a talaj mikrobiológiai harmóniájáról és a növénykultúra egészséges fejlődéséről.

Felhasználás:

- Egyszikű növények (kukorica, kalászosok stb.) talajkezelésére 1,0–1,5 l/ha mennyiségben szántóföldi permetezőgéppel 150–250 l vízmennyiséggel, speciális kijuttató berendezéssel 40–80 l vízmennyiséggel kijuttatva vetés előtt a talajba dolgozva, vetéssel egymenetben KITEStart®Liquid NP folyékony műtrágyával a sorba adagolva.

- BactoFil® A 10 már 5 °C-tól hatékonyan segíti gazdálkodását!

Talajoltás

- A talajoltással a növény gyökérzónáját (rizoszféra) célozzuk meg. Az ide kijuttatott mikroorganizmusok kolonizálják a gyökér közvetlen környezetét, megtelepednek. A kialakult kapcsolat mindkét félnek számos előnyt biztosít: a növények különféle szerves anyagok kiválasztásával “táplálják” az őt kiszolgáló mikrobák közösségét. A mikroorganizmusok az anyagcsere termékeik segítségével számos ponton támogatják a kultúrnövények életfolyamatait.

NITROGÉNKÖTÉS – Felvehető tápanyagok biztosítása

- A BactoFil® termékek a nitrogént a talajszerkezet porózus rétegeiben lévő levegőből kötik meg, majd vízben jól oldódó ammónium-ionná alakítják át és így az a növények számlára felvehetővé válik. A talajban ásványi formában lekötött, illetve a lebomló növényi maradványokban szerves formában lévő foszfort, káliumot, számtalan mezo-és mikroelemet oldhatatlan formákból oldhatóvá teszik. A talajoltás további előnye, hogy a kijuttatott műtrágyák hasznosulását is jelentősen javítják.

- Eredmény: a harmonikusabb tápanyagellátásnak és több tápanyagnak köszönhetően növekszik a növény élő tömege, javul a beltartalom.

Bővebben
1 390 Ft
Részletek

- BactoFil® A 10 eltarthatóság: 0–5 °C alatti hőmérsékleten 8 hónapig, 6–10 °C közötti hőmérsékleten 6 hónapig, 10–20 °C közötti hőmérsékleten 3 hónapig, 20–25 °C közötti hőmérsékleten 1 hónapig,, 25 °C feletti hőmérsékleten 1 hétig

Adatok
Márka
Bactofil
Cikkszám
bactofil1
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek